Deltagere

 

 

Efter “X-faktor”, “Talent” og “Vild med dans” har gjort deres indtog, ved de fleste elever godt, hvad en deltager er. Det er heller ikke svært for dem at forstå, at begrebet deltager både er, hvem der deltager, og hvad der deltager. Udfordringen er, at få lært eleverne til at beskrive deltagerne. Her er nominalgruppeskemaet rigtig godt.

 Først vælges den deltager, der skal beskrives.
Det er vigtigt altid at sætte deltageren ind i skemaet først,
selvom det kan virke lidt ulogisk at starte i felt nr. 3.

Bagefter bestemmes deltageren. Det gøres i felt nr.1.

Deltageren beskrives. Det gøres i felt nr. 2

Til sidst er det muligt at tilføje nogle ekstra oplysninger.
Det gøres i felt nr. 4.

Skemaet skal ikke nødvendigvis udfyldes i alle felter hver gang, men det er en rigtig god måde at få eleverne til at forstå HVORDAN, de skal klæde deltagerne på. Nominalgruppeskemaet giver eleverne en metode til at kunne beskrive en deltager.

Denne plakat er lavet til projektet om “Sprog og genrepædagogik” i Køge kommune 2011. Den kan hjælpe med at holde styr på de fire begreber, indtil de sidder på rygraden! De tre andre plakater findes på siderne om processer, omstændigheder og forbindere

Den kan printes her: plakat med deltagere. Plakaten er gemt uden farve. Den skal kopieres på rødt papir! Plakaten er velegnet til udlevering til elever på mellemtrin og overbygning, der gerne vil i gang med sprog og genrepædagogik.

Skriv et svar